Deprecated: Creation of dynamic property ftp::$features is deprecated in /var/www/html/wp-admin/includes/class-ftp.php on line 151
GeoWeek2024: Supertof Klimaatspel Rockt Scholieren! - Urbo3D

GeoWeek2024: Supertof klimaatspel rockt scholieren!

Geoweek logo

GeoWeek2024 is net afgelopen en meer dan 4200 scholieren beleefden aardrijkskunde op een supervette manier! Met te gekke veldtrips, bedrijfsbezoeken of gastlessen. Urbo3D, samen met 89 andere organisaties, maakte dit alles mogelijk.

We dachten eerst dat ons klimaatspel alleen voor scholieren op de middelbare school was, maar toen schreven basisscholen zich opeens in! We waren best bezorgd of het spel te moeilijk zou zijn voor groep 7/8. Maar niks bleek minder waar! In totaal hebben 234 leerlingen op 8 scholen de afgelopen twee weken met ons spel gespeeld. En ze hebben ons echt verrast met hun slimme idee├źn en enthousiasme!

Waarom was het zo tof?

We denken dat jullie als basisschoolleerlingen super creatief en onbevangen zijn. Jullie zitten nog niet vast in regeltjes of saaie vakken. Daardoor pakken jullie alles lekker fris en origineel aan. En wat cool is: jullie vragen net zo weinig hulp als de middelbare scholieren.

Het is super gaaf om te zien hoe jullie samenwerken en plannen maken. Sommige teams hadden al snel door hoe het spel werkt, wat je moet doen en wat de verschillende rollen betekenen. En door de spelelementen en het scorebord wordt het allemaal nog leuker. We zagen dat jullie super geconcentreerd het spel speelden en alles uit de kast haalden om te winnen.

Natuurlijk is het niet makkelijk om in een klein gebied zowel een coole stad te bouwen als het klimaat te beschermen. Maar de **energie, het plezier en de creativiteit** die we tijdens alle acht gastlessen hebben gezien waren top! De docenten waren super enthousiast en zeiden dat deze ervaring zeker van pas komt in toekomstige lessen over dit onderwerp.

IMG 0487

Een eye-opener voor alle scholieren

Het klimaatspel laat je zien hoe belangrijk bomen zijn. Ze zorgen ervoor dat er minder wateroverlast is en dat het in de stad lekker koel blijft. Tijdens de nabespreking ging het al snel over die ene boom op het schoolplein die is omgehakt.

De GeoWeek heeft laten zien dat je al op de basisschool best veel kunt leren over dit belangrijke onderwerp. De gave 3D-beelden van het spel en de creativiteit van de leerlingen zorgen voor veel begrip en inzicht.

Basisschool " De parkiet" in Den Haag heeft ook het klimaatspel gespeeld. Het was een superleuke ervaring, zowel voor de leerlingen als de begeleiders!

We zijn super blij met de geslaagde GeoWeek 2024 en alle gave ervaringen die we met de scholieren hebben gedeeld. We hopen volgend jaar weer mee te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *