Opdrachten

Serious game – Omgevingswet

Van het project Implementatie Omgevingswet bij de gemeente Den Haag hebben wij de opdracht gekregen om met een serious game, hun ambtenaren voor te bereiden op de implementatie van de omgevingswet.

Met de omgevingsgame was het de bedoeling om via dit spel deelnemers bewust te maken wat participatie en integraliteit voor hun betekent.

Van het programma Implementatie Omgevingswet bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben wij de opdracht gekregen om daar, met de Omgevingsgame, hun ambtenaren en maatschappelijke professionals voor te bereiden op de invoering van de Omgevingswet.

Door het organiseren en begeleiden van game-sessies konden deelnemers ervaren wat de omgevingswet voor hun mogelijk kan betekenen.

Bij de gemeente Schiedam zijn er geen game-sessies georganiseerd, maar is een echt bouwplan gebruikt om te simuleren aan welke voorwaarden initiatieven in de fysiek leefomgeving onder de omgevingswet moeten voldoen.

Voor de gemeente Maastricht hebben wij de opdracht gekregen om met het programma Implementatie Omgevingswet game-sessies te organiseren voor alle ambtenaren en voor de Maastrichtse Raad.

Serious game – Klimaatadaptatie

Het klimaatspel wordt door de NME’s (Natuur en Milieu Educatie) ingezet bij scholieren van het Voortgezet Onderwijs en bij bewoners en bewonersorganisaties. Het is doel is om klimaatadaptatie op een andere manier onder de aandacht te brengen bij inwoners en middelbare scholieren.

NME Den Haag
(Haaglanden)
ANMEC
(Amsterdam en Amstel)
NME Breda
(Breda en omgeving)
Omgevingseducatie
(Gooi, Vecht- en Eemstreek)
Stichting Milieu Dichterbij
(Rijnmond en Zuid-Hollandse eilanden)
NMCX
(Haarlemmermeer)